Doprava zdarma pro objednávky nad 1500 Kč.

Jak správně prostřít stůl na oslavu?

Má někdo z vašich milých narozeniny? Nebo jste pozvali příbuzné na oslavu a teď doufáte, že všechno bude tak, jak má být?

Pokud chcete mít úspěch a získat titul skvělé hospodyně (nebo hospodáře), přečtěte si následující tipy, jak správně prostřít stůl a věřte, že budete za hvězdu!

 

Ale pozor, jakmile to jednou uděláte, všechny oslavy už budou u vás!

 

Jak správně prostřít stůl na narozeninovou oslavu

Prostření stolu na narozeninovou oslavu může být zábavnou a tvořivou činností, která dodá vaší oslavě osobní šmrnc. Ať už oslavujete narozeniny svých blízkých nebo připravujete překvapení pro někoho jiného, správné prostření stolu je klíčové pro vytvoření slavnostní atmosféry. Tento článek se bude hodit i k prostření stolu během svátků, kde se ale vyřádíme trošku víc.

Vyberte si vhodný ubrus, to je prostě základ. Je fajn mít doma jeden univerzální ubrus, který můžete použít opakovaně při různých příležitostech. My doporučujeme lněné ubrusy, které doladíte dekoracemi. Lněné ubrusy jsou v současné době velmi populární, protože přinášejí do prostoru příjemnou a rustikální atmosféru. Pokud milujete stolování, nezapomeňte na kroužky na ubrousky. Tento dekorační prvek se z běžného stolování úplně vytratil a zůstal jen v luxusních restauracích. Vy své hosty ale můžete přenést u vaší tabule do pravé pětihvězdičkové zkušenosti díky důmyslnému prostření. A jako příjemný dodatek? Textilní ubrousky! Jsou slavnostní, dodají na úrovni ale zároveň jsou super ekologické, protože je jednoduše po použití vyperete.

Dekorace stolu: Pro vytvoření slavnostního prostření nezapomeňte na dekorace. Váza s čerstvě natrhanými květinami přidá příjemnou vůni a barevný akcent na stůl. Uprostřed stolu umístěte středový prvek, jako je krásný dort na podnosu, který se stane neodolatelným centrem pozornosti. Kolem něj můžete umístit drobné svícny, které vytvoří intimní atmosféru. Dort sice bude lákat hosty, ale zároveň se budou mít na co těšit :)

Uspořádání talířů a příborů: Pro elegantní prostření stolu správně uspořádejte talíře a příbory. Položte talíře tak, aby talíře působily jako centrální bod každého místa hosta. Talíře s ozdobným okrajem dodají stolu eleganci, ale pokud máte jen jeden jednobarevný servis nemějte obavy. Příbory umístěte vedle talířů - vidličky na levou stranu, nože a lžíce na pravou stranu. Lněné ubrousky můžete poskládat a zasunout do kroužků na ubrousky, které budou sloužit jako vkusný a praktický detail a mile živý jednoduchý servis.

Sklenice a nápoje: Umístěte sklenice na pravou stranu talířů. Vyberte sklenice, které odpovídají nápojům, které budete podávat. Pokud chcete přidat další vrstvu elegance, zvolte sklenice s jemným vzorem nebo zářivými detaily. Pokud se jedná o dětskou oslavu, nebojte se použít skleničky s hravými motivy, máte-li strach, že by dětští hosté mohly skleněné sklenice rozbít a ublížit si, na dětskou oslavu zvolte tematické papírové kelímky.

Osobní dotek: Přidejte osobní dotek, který reflektuje osobnost oslavence. Pokud se jedná o dětskou oslavu a máte doma milovníka superhrdinů, rozdejte všem hostům superhrdinské škrabošky, nebo je to snad oslava pro malou princeznu? Nebojte se dodat na stůl prvky, které si půjčíte z dětského pokoje.  Pro oslavu v důstojnějším duchu můžete připravit osobní menu s přáníčkem pro každého hosta. Milou pozorností jsou také malé dárečky na talíře jako překvapení pro hosty. Pokud jste zruční zkuste ubrouskové origami, jedná se o krásný prvek, který vaši hosté ocení.

Správné prostření stolu na narozeninovou oslavu je důležité pro vytvoření slavnostní atmosféry a nezapomenutelného zážitku. Věřte, že časová investice pár minut do prostření stolu posune vaše stolování na jinou úroveň a celý zážitek si tak lépe vychutnáte.

 

Na našem e-shopu si snadno vyberete vhodné doplňky na servírování, jako jsou ubrusy, ubrousky, podnosy či vázy.

Přejeme vám, aby vaše narozeninová oslava byla plná radosti a veselí!