Doprava zdarma pro objednávky nad 1500 Kč.

Léto láká do našich domovů nezvané návštěvníky, jak na ně?

Léto je čas kdy otevíráme svůj domov. Dveře a okna dokořán, doslova.

Jenže co když s čerstvým vzduchem pozvete i nezvané hosty v podobě přátel z říše hmyzu?

 

Rozhodně nepatříme k těm, kteří bijí a ničí všechny hmyzí tvory, ale občas nás mohou tito malí vetřelci pěkně potrápit.

Pokud nechcete svůj dům zabarikádovat, instalovat sítě do oken či narafičit chemické pastičky, zkuste těchto pár přírodních triků. Nám se dost osvědčily a množství nezvaných hostů se eliminuje + nám to doma hezky voní 👌.

  • Vytvořili jsme si roztok z octu a vody v poměru 1:1. Naplnili jsme jím láhev s rozprašovačem a nastříkali jsme směs ke vstupům do domu, na okna a na zápraží. Otřeli jsme rámy oken (pozor, ocet je kyselina, tak vždy vyzkoušejte na malém kousku, zda nijak nepoškodí materiál). Díky účinkům kyseliny octové jsme tak odpudili a od vstupu odradili pavouky, mravence a jinou havěť.

 

  • Pokud máte rádi francouzskou Provance a lány levandulí, oceníte radu, jak využít tuto voňavou fialovou bylinu v interiéru. Klasika je sušená levandule v lněném sáčku ve šatní skříni. Nejenže odhání moly šatní, ale také prádlo ve skříni krásně provoní. Její rozmístění v interiéru funguje i proti komárům. Takže sušené kytice levandule dejte do vázy a hmyzáci se vám začnou vyhýbat. Velmi podobně funguje i máta, sušená či v květináči. Slouží jako odpuzovač hmyzu a zároveň se bude hodit do letních drinků.😂

 

  • Citronelová tráva, kterou hmyz nemá rád, a nejen trávu hmyz se obecně vyhýbá citrusové vůni. Takže citrónová kůra či rostoucí citronela například kolem terasy vám prokáže velkou službu. Pokud nechcete mít po parapetu rozesety kousky citronů, mrkněte do naší nabídky svíček. Pro léto jsme pro vás připravili citronelovo mátovou svíčku ze sojového vosku odhánějící hmyz. Krásně voní a vydrží opravdu dlouho!