Drobenkový koláč s lesním ovocem
Recept na drobenkový koláč s lesním ovocem
Dnes vám přinášíme recept na neodolatelný drobenkový koláč, jenž svou dokonalou kombinací křupavé drobenky, osvěžujícího lesního ovoce a lahodného tvarohu, okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Recept je rychlý a jednoduchý, zvládne ho i úplný začátečník v pečení. Tak směle do toho!
Ingredience na těsto pro drobenkový koláč
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 100 g másla
Ingredience na náplň drobenkového koláče
- 500 g tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 sáček vanilkového pudinku
- drobné ovoce - jahody, borůvky, maliny (můžete použít i zmrazené)
Postup přípravy koláče s drobenkou a ovocem
- Z přísad na těsto připravíme drobenku.
- Dno dortové formy (Ø 24 cm) vyložíme pečícím papírem a vtlačíme do ní zhruba 3/4 drobenky.
- Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým práškem.
- Do tvarohové směsi jemně vmícháme ovoce.
- Směs vlijeme do formy a navršíme na ní zbylou 1/4 drobenky.
- Pečeme 40-45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Napište nám, jak vám koláč chutnal.
Ať se daří a dobrou chuť!