Drobenkový koláč s lesním ovocem

Recept na drobenkový koláč s lesním ovocem

Dnes vám přinášíme recept na neodolatelný drobenkový koláč, jenž svou dokonalou kombinací křupavé drobenky, osvěžujícího lesního ovoce a lahodného tvarohu, okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Recept je rychlý a jednoduchý, zvládne ho i úplný začátečník v pečení. Tak směle do toho!

Ingredience na těsto pro drobenkový koláč

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 100 g másla

Ingredience na náplň drobenkového koláče

  • 500 g tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • drobné ovoce - jahody, borůvky, maliny (můžete použít i zmrazené)

Postup přípravy koláče s drobenkou a ovocem

  1. Z přísad na těsto připravíme drobenku.
  2. Dno dortové formy (Ø 24 cm) vyložíme pečícím papírem a vtlačíme do ní zhruba 3/4 drobenky.
  3. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým práškem.
  4. Do tvarohové směsi jemně vmícháme ovoce.
  5. Směs vlijeme do formy a navršíme na ní zbylou 1/4 drobenky.
  6. Pečeme 40-45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Napište nám, jak vám koláč chutnal.

Ať se daří a dobrou chuť!