Doprava zdarma pro objednávky nad 1500 Kč.

Podzim ve znamení setkávání

Podzimní svátky aneb čas pro setkávání

Podzim je tady a s sebou přináší spoustu skvělých svátků v České republice. Co takhle tyto události oslavit s vašimi přáteli a rodinou? V tomto článku se podíváme na některé z podzimních svátků a jak si je užít se svými blízkými.

1. Státní Svátek: 28. říjen

  1. říjen je dnem, kdy slavíme vznik Československé republiky. Můžete tenhle den oslavit návštěvou nějaké kulturní památky nebo jednoduše tím, že sejdete s kamarády a rodinou. A co k tomu? Dejte si nějakou klasiku, pro odvážnější můžete vytáhnout prvorepublikový recept z kuchařek vašich prababiček.

2. Dušičky: 2. listopad

Dušičky jsou časem, kdy si připomínáme naše milované zesnulé. Lidé často navštěvují hřbitovy, zdobí hroby květinami a svíčkami, a sdílejí vzpomínky. Po návštěvě hřbitova si můžete pozvat přátele či rodinu na teplý čaj nebo svařené víno a společně si zavzpomínat na zemřelé. Našli jsme, že tradičním jídlem pro tento den je vánoční kapr s bramborovým salátem, výběr pohoštění necháme na vás.

 

3.  sv. Martinské Slavnosti: 11. listopad

sv. Martinská slavnost je tradičním podzimním svátkem spojeným s prvním sněhem a příchodem zimy. Lidi často pečou husu nebo kachnu a ochutnávají mladé víno, tzv. Svatomartinské víno. Tohle je ideální příležitost pozvat kamarády a rodinu na tradiční českou hostinu. Kromě husy můžete servírovat také bramborový knedlík a zelí, a jako dezert se skvěle hodí bramborové lokše se švestkovými povidli. 

5. Den Studentstva: 17. listopad

Tento den se často konají nejrůznější happeningy a protestní akce. Pokud chcete vzdát hold událostem, které se staly 17.listopadu, můžete udělat malý happening u vás doma. K menu podívejte jednoduché pokrmy a povídejte si s přáteli či příbuznými o událostech, které se staly. Je důležité na ně nikdy nezapomenout!

 

Podzimní svátky v České republice jsou skvělou příležitostí k tomu, abyste se se svými blízkými spojili, oslavili tradiční svátky a užili si čas spolu. Ať už jste místní, nebo na návštěvě, můžete se těšit na výborné jídlo a zajímavé zážitky, které tyto svátky nabízejí. Proč nevyužít tuto příležitost k tomu, abyste se setkali s přáteli a rodinou a vytvořili společně nezapomenutelné vzpomínky?